LASSE&INGAS GROTTA: Manusförfattare från Lidköping hoppar på projektet

februari 16, 2015
admin

headshot

Ricard Schmidt från Lidköping

Korta frågor till manusförfattaren:

Vad har du för relation till Lasses och Ingas grotta?
För mig som är uppvuxen i Lidköping så är Lasses grotta 
ett välkänt utflyktsmål. Jag visste inte så mycket om Lasse och hans fru Inga innan jag började skriva, men nu är jag väldigt faschinerad över deras livsöde.Karaktärerna är intressanta och jag visste efter bara ett par sidor att jag höll på att skriva något speciellt. Det finns gott om humor, dramatik, konflikter och spänning.

Din första känsla kring filmen?
När jag fick frågan om jag ville skriva manuset till filmen så blev jag 
väldigt glad! John, Regissören berättade att filmens story var Lasse och Inga i berget, Svergies sista grottmänniskor. Jag har alltid tyckt om att skriva och det här blir mitt första långfilmsmanus.

Vad i projektet tilltalar dig?
Att få möjligheten att arbeta med en lokalt förankrad film känns väldigt spännande. 
Vi har fantastiska miljöer runt Kinnekulle och Skaraborg som kommer göra sig bra på en bioduk. Filmen utspelar sig under en hektisk period i Lasse och Ingas liv under senare delen av 1800-talet. Jag ser verkligen fram emot att se hur filmmanuset kommer utvecklas till en färdig långfilm.