Skaraborg skapar långfilm

juni 12, 2015
admin

IMG_1071ATT PRODUCERA LÅNGFILM I SKARABORG

Skara, Hjo, Tidaholm, Grästorp, Mariestad, Lidköping, Götene, Falköping, Skövde, Tibro…

Från dessa städer kommer delar av teamet och casten. Det är en häftig tanke att man samlar hela Skaraborgs krafter och gemensamt slår sig samman för att skapa magi till filmduken.

Att producera långfilm är en lång och resursintensiv process. I västra götaland så är det Trollhättan och Göteborg som är städerna där flest filmproduktioner spelas in.

När Lasse i Berget ska bli långfilm ställer sig organisationer runt om i hela Skaraborg upp för att göra detta möjligt; Skara Skolscen, Hantverkscentrum (Tibro), Forsviks Bruk (Karlsborg), AB-Bostäder, Västergötlands Museum, Kinnekullegården, Tibro film och teater, Destination Läckö Kinnekulle, Hellekis Säteri, Lidköpings Kommun, småföretagare, Vänersmuseét, Studiefrämjandet, Butik Rustik (Hjo), föreningar, Götene Kommun, Kulturbruket (Lidköping), markägare, sömmerskor, lokalhistoriker, Husaby Hembygdsförening, Bevara (Hjo), Lansstinget och många fler….Utöver dessa finns det företag och organisationer som Högskolan Väst, Studio 32 (Uddevalla), Mullsjö Teaterförening, Innovatum (Trollhättan), Klassisk Byggnadsvård (Hallsberg). …  …

Våren 2016 är målsättningen att filmen ska ha premiär och för oss så är det självklart att de som bidrar till filmen ska komma på premiären.
Ses vi på premiären?

Trevlig Helg!

 

På bilden, polischefen Tomas Kullsvik i bödelkostym