En historisk långfilm formas

november 19, 2015
admin

EN LÅNGFILM BLIR TILL I KLIPPRUMMET

Ja, Skaraborg gör det tillsammans. Det kan man minst sagt säga. 92 personer står just nu listade i teamet och det är personer från skaraborgs alla hörn. Kolla in IMDB-sidan och kom gärna med förslag på roliga Trivia. http://www.imdb.com/title/tt4477024/?ref_=fn_al_tt_1

 

Vad händer nu?

Vi blickar framåt! Hela filmen är inspelad, vilket betyder att vi har kommit en bra bit på vägen, men nu påbörjas det omfattande och kreativa arbetet med den så kallade postproduktionen. Det är nu hela filmen ska formas! En berättelse ska sättas samman och karaktärsutvecklingarna och konflikterna förtydligas.  

Filmen ska i ett första skede grovklippas då alla scenerna läggs i en följd för att få en överblick över det filmade materialet och hur det hänger ihop.

Framöver ska alla scener tillföras olika trampljud för att förstärka det som händer i scenerna och färgerna ska även bearbetas. Kan vara att man vill ha en råare känsla i grottan eller att man vill göra en scen inspelad på dagen till nattscen.

VFX är en viktig del i postproduktionen. Det kan exempelvis röra sig om  att Lasse avlossar skott med sin bössa, att man vill lägga till rök eller stockfootagebilder.

Musiken kommer vara otroligt viktig för att förstärka olika känslor i scenerna. Vi kommer förflytta oss mellan grottmiljö och herrgårdar, vi kommer hoppa mellan hopp och förtvivlan, mellan en rolig scen och en allvarlig scen. Musiken ska förstärka känslorna i scenerna och samtidigt fungera som en brygga mellan scenerna.

Vi har haft en massa intressanta möten på olika platser, skype och telefon de senaste veckorna. Det finns mycket kompetents där ute. Stegvis har vi under hela det här projektet höjt ambitionsnivån och nu vill vi höja den ytterligare. Just nu håller vi på att bygga upp ett starkt team som kan ta den här filmen i mål. Vi vill ha personer som kan vara med och bidra till att denna filmen blir både underhållande, rolig, rörande och spännande. Är du intresserad av att vara en del av denna filmens postproduktion så kan ni maila johan@affektfilm.se

Just nu söker vi bl.a.

– Musiker i Skaraborg (mandolin, fiol)

– Musikintresserade som vill tipsa om befintlig traddmusik.

– Grafisk Designer

– Översättare (engelska, norska, danska, eller andra språk).

– Klippassistent

 

Några bilder från Inspelningen.

_MG_3817     11665743_10152961153257742_5390356272904181930_n

     IMG_2970