Trollhättans Formare: HISTORISKA MILJÖER SÖKES

februari 17, 2016
admin

En inredare som blir scenograf

Jag jobbar egentligen som inredare och rör mig mest bland nya produkter och kunder efterfrågar miljöer som avspeglar var deras företag är idag och vart man vill imorgon. Jag ritar inredningskoncept med kundens varumärke i fokus, mycket av mitt jobb handlar om att skapa miljöer som känns nutida och fräscha och som berättar något unikt. Personligen har jag alltid haft ett stort intresse för gamla hus, dess historia och vilka livsöden som engång svept mellan väggarna. Min egen uppväxt i en gammal 100 årig prästgård har säker bidragit, för att inte tala om hemliga lönngångar, tornrum och höga vindstrappor det är som balsam för fantasin. Även som vuxen måsta jag erkänna!

Inspelningsplatser sökes i Trollhättan

Att få möjligheten att släppa det intresset fritt och börja leta historiska platser är lite av en dröm! Att besöka bevarade gamla byggnader och ta del av livsöden och livsverk som format platsen vi bor på idag känns otroligt speciellt! Det är nästan så jag blir en smula besatt och vill veta allt om dessa människor och platserna de levt på. Man blir ödmjuk av att förstå vidden av insatser folk har gjort i både smått och stort. För mig har Trollhättan vuxit. Lite som att lära känna en person på riktigt, var den varit och var den kommer ifrån. Samtidigt väcks frågor, mycket kopplat till stadsbilden och dess ganska snabba förändring under dessa 100 år.

Det är just dessa historiska platser vi nu söker efter till filmatiseringen av kortfilmsserien Trollhättans Formare . Platserna/husen/byggnader som är kvar och som kan hjälpa historierna komma till liv igen. Vi rör oss kring 1860-1916 både bland de fina kvarteren och hos den enkla människan. Ute som inne, finsalongen eller enkla stugan.

TIPSA OSS

Har du tips om vilka dessa platser skulle kunna vara hör gärna av er på mail.

sara@thekee.se eller på telefon

0737-322343

Sara Forsgren

Bild 2015-12-03 kl. 10.13 #5 2

IMG_4423